Twee avonden over kerkmuziek Twee avonden over kerkmuziek
In het komende najaar zullen in de Bethelkerk twee avonden plaatsvinden waarin het kerklied centraal staat en waarin de bezoekers een belangrijk aandeel zullen hebben door het zingen van de liederen.

De eerste avond is op donderdag 15 november is onder leiding van Sytze de Vries met als thema 'Het liefste lied van overzee'.
Engelse kerkliederen zingen met Nederlandse tekst. Dat kunnen we nu doen dankzij twee bundels met tientallen van de bekendste liederen ‘van overzee’.
De onweerstaanbare melodieën zijn in het Nederlandse taalgebied bekend door het tv-programma Songs of Praise.
Sytze de Vries, theoloog, dichter en schrijver, vertaalde de Engelse teksten of schreef er een nieuwe Nederlandse tekst voor.
De kracht van de Engelse melodie gecombineerd met poëzie in moedertaal nodigt uit tot vreugdevol en hooggestemd zingen.
Op deze avond zal Sytze de Vries ons verder inleiden in deze liederen.

De tweede avond staat onder leiding van Dr. Arie Eikelboom en heeft als thema ‘Pelgrimsliederen'.

Deze avond met Arie Eikelboom is uitgesteld tot naar wij hopen begin 2019. Zodra een nieuwe datum bekend is informeren wij u.

Pelgrimsliederen zijn liederen van en voor mensen ‘onderweg’. Door de eeuwen heen en tot in deze tijd zijn er vele geschreven en geliefd geworden bij de gelovigen. 
De tocht van het joodse volk naar het beloofde land is daarbij nog altijd een icoon voor de geloofsweg.
Arie Eikelboom is kerkmusicus en gespecialiseerd in de hymnologie (de wetenschap van christelijke hymnes). In 2007 promoveerde hij aan de Rijks Universiteit Groningen tot doctor in de Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen op het proefschrift: ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227 van Johann Sebastian Bach.
In Vlaardingen had hij 15 jaar de algehele leiding bij de uitvoering van de Bachcantates in de Grote Kerk.
Bij zijn lezing zullen veel pelgrimsliederen uit de traditie en uit de laatste tijd toegelicht en vooral gezongen worden.

Beide avonden beloven boeiende muzikale avonden te worden onder leiding van twee inspirerende deskundigen en met alle aanwezigen als uitvoerende zangers.
Van harte welkom!

 
Plaats : Bethelkerk
Data : Donderdag 15 november en ???
Tijd : van 20.00 - 22.00 uur
Informatie bij


 
: ds. Guus A.V. Fröberg
  (, 010 434 84 33)   en bij
  Hans Treurniet
  (, 010 475 07 57)


 
terug