April 2015: Turkije en Syrië April 2015: Turkije en Syrië

Deze maand gaan onze brieven naar Turkije en naar Rusland.
Ook hebben we nog wat goed nieuws te melden.

Turkije

Arubika SuleymanovaDe 55-jarige Arubika Suleymanova is aangeklaagd voor het 'financieren van terrorisme'. De aanklacht is gebaseerd op het feit dat zij een kleine som geld, ongeveer 160 euro, aan haar zoon heeft gegeven om in zijn levensonderhoud te voorzien. Haar zoon, die niet langer leeft, was aangesloten bij een Tsjetsjeense gewapende groepering. Suleymanova zal waarschijnlijk een oneerlijk proces krijgen.
Meer informatie

Syrië

In februari 2012 deed de Syrische politie een inval bij de organisatie 'Syrian Center for Media and Freedom of Expression'. Iedereen die op dat moment op het kantoor was werd opgepakt.
Deze brief zullen we sturen aan Rusland omdat dit land momenteel de beste diplomatie middelen heeft om het doel te bereiken.
Meer informatie

Goed nieuws

Mexico

Het hooggerechtshof heeft de onmiddellijke vrijlating van Alfonso Martín del Campo bevolen. Del Campo werd in 1992 veroordeeld voor de moord op zijn zus en zwager. Hij bekende de moorden nadat hij ernstig was gemarteld. Een betrokken politieagent bekende een paar jaar later Alfonso te hebben geslagen en bijna te hebben gewurgd tijdens de ondervragingen.

Indonesië

Filep Karma werd tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het hijsen van een vlag tijdens een ceremonie ter herdenking van de onafhankelijkheidsverklaring van Papoea. Hij zit al bijna tien jaar vast. Inmiddels zijn de omstandigheden waaronder hij gevangen zit enigszins verbeterd. Zo mag hij zijn familie vaker zien en mocht hij in november bij de bruiloft van zijn dochter
terug