'Gered gereedschap' - inzameling

'Gered gereedschap' - inzameling

Bij vele mensen zullen gereedschappen thuis liggen welke niet meer in gebruik zijn. Gereedschappen die in derde wereld landen nog gebruikt kunnen worden. Daarom verzorgt de Diaconie van de Protestantse gemeente Ambacht-Oost  een gereedschapinzameling. Het adres  en de tijden voor  deze inzameling vindt u hieronder.

Gereedschappen in de breedste zin van het woord zoals naai en breimachines, klein elektrisch hand gereedschap, gereedschappen voor de timmerman, loodgieter, elektricien, schoenmaker metselaar (auto) monteur enz. Verpleegsters uniformen en schoon beddengoed. Ook buitenboordmotoren zijn van harte welkom. Al het gereedschap wordt in Holland nagezien, schoongemaakt en gerepareerd. Dit wordt in werkplaatsen gedaan waar jongeren zich trainen in arbeidsritme of in werkplaatsen waar ouderen en vrijwilligers zich nuttig willen maken. De gereedschappen worden opaanvraag door missionarissen of leerinstanties in de ontwikkelingslanden opgestuurd door V.A.I.

In bv. de eerste maanden van 2008 zijn de volgende sets opgestuurd:
580 naaimachine's
31 breimachine's
93 computers
96 schrijf machine,s
32 sets voor de auto monteur
11 voor de elektricien
30 metselsets
99 sets voor de timmerman enz. enz.

Bezorgadres
U kunt ons helpen Uw gereedschappen te brengen in de Windwijzer Schiedamseweg 95 te Vlaardingen op maandag ochtend tussen 10 en 12 uur of iedere tweede zaterdag(ochtend) van de maand waar U dan ook tevens Uw oud papier kwijt kunt en de gezellige uitgebreide boekenmarkt kan bezoeken en een heerlijk kopje koffie kunt nuttigen.

Ophaaldienst
Voor diegenen voor wie het bezwaarlijk is om de spullen te brengen is er een ophaaldienst welke te bereiken is onder telefoonnummer: 010-4348544.

terug