juli 2015: Saudi-Arabië en Wit-Rusland juli 2015: Saudi-Arabië en Wit-Rusland
Zondag 5 juli verzorgt Amnesty 2 brieven:

Saudi Arabië

Fadhel al-Manasif zit sinds oktober 2011 in de gevangenis. Naar alle waarschijnlijkheid pakten de autoriteiten hem op omdat hij de oprichter is van een in Saudi-Arabië verboden mensenrechtenorganisatie.
Meer informatie

Wit-Rusland

Activist Yury Rubtsou droeg in april 2014 een t-shirt met de tekst 'president Loekasjenko, vertrek'. Hij werd opgepakt en kreeg aanvankelijk een straf van 25 dagen.
Meer informatie

Goed nieuws

De drie zussen, Asma Khalifa al-Suwaidi, Mariam Khalifa al-Suwaidi en Alyaziyah al-Suwaidi werden op 15 mei vrijgelaten en herenigd met hun familie.

De zussen moesten zich in februari melden voor verhoor op het politiebureau van Abu Dhabi. Dit nadat zij via internet aandacht hadden gevraagd voor de vrijlating van hun broer en gewetensgevangene Dr Issa al-Suwaidi. De volgende ochtend kreeg hun moeder een telefoontje van de veiligheidsdienst dat haar dochters in orde waren. Hun verblijfplaats werd echter niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk waarvan zij werden verdacht. De zussen in totaal drie maanden vast.

De arts Mahmoud al-Jaidah werd in februari 2013 opgepakt tijdens een tussenstop in Dubai onderweg naar Qatar. Hij werd enkele maanden op onbekende locatie vastgehouden.

Hij werd gemarteld en gedwongen een bekentenis te tekenen voor het 'verstrekken van financiële steun aan gezinnen van de leden van de polititieke partij al-Islah'. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.
terug