November 2015: Indonesië en Turkije November 2015: Indonesië en Turkije

Indonesië

Op 1 oktober 1965 werden in Jakarta zeven hoge legerofficieren van hun bed gelicht en vermoord door een kleine groep militairen. Het leger beweerde dat de communisten daar de hand in hadden en ontketende, samen met burger milities, een jaren durende systematische golf van mensenrechtenschendingen op communistische partijleden, hun aanhangers en mensen die daarvan verdacht werden.
Meer informatie

Turkije

Eren Keskin is een prominente Turkse mensenrechtenadvocate. Ze werd in 2014 veroordeeld tot tien maanden cel omdat ze in een toespraak de autoriteiten verantwoordelijk hield voor de gruwelijke dood van een 12-jarige jongen.
Meer informatie

Ook weer goed nieuws:

Cuba

Danilo Maldonado Machado is op 20 oktober plots vrijgelaten uit de Valle Grande-gevangenis in Havana, Cuba. Hij had bijna een jaar vastgezeten nadat hij de namen Raúl en Fidel op de rug van twee varkens had geschilderd.
Meer informatie

Vietnam

De invloedrijke Vietnamese blogger en gewetensgevangene Ta Phong Tan is op 19 september vrijgelaten. Ze had vier jaar van haar tienjarige gevangenisstraf uitgezeten. Meteen na haar vrijlating vloog ze naar de Verenigde Staten.
Meer informatie
terug