oktober 2015: Colombia en Saoedie-Arabië oktober 2015: Colombia en Saoedie-Arabië

Colombia

Mannen die in Colombia een geslachtsverandering hebben ondergaan, zijn hun leven vaak niet zeker. Op 4 juli werden twee transgenders in de stad Cali door messteken om het leven gebracht het leven gebracht en nog één zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In heel Colombia zijn dit jaar al transgenders vermoord.
Met uw handtekening vraagt u de president van Colombia om (eindelijk) een onderzoek te starten.
Meer informatie

Saoedi-Arabië

Dr. Abdulkareem Yousef al-Khoder richtte in 2009 samen met elf andere academici en activisten de onafhankelijke mensenrechtenorganisatie ACPRA op. Bijna alle leden zitten op dit moment lange gevangenisstraffen uit, nadat de autoriteiten in 2013 het kantoor van ACPRA sloten en een bevooroordeelde rechter hen tot vele jaren celstraf veroordeelde.
Met uw handtekening vraagt u de koning van Saoedi-Arabië om onvoorwaardelijke en onmiddellijke vrijlating van dr. Abdulkareem Yousef al-Khoder em zijn elf lotgenoten.
Meer informatie

Goed nieuws

In april dit jaar hebben we voor mensenrechtenactivist Mazen Darwish een brief naar Rusland geschreven met het verzoek hun diplomatieke kanalen aan te wenden om de Syrische autoriteiten te bewegen tot zijn vrijlating.
Uit Syrië kwam het bericht dat hij op 10 augustus voorwaardelijk is vrijgelaten. Hij zat ruim drie jaar vast op basis van verzonnen aanklachten over terrorisme.
Meer informatie
terug