Juli 2016: India en China Juli 2016: India en China

India

Santosh Yadav is journalist in de Indiase staat Chhattisgarh. Hij schreef over seksuele intimidatie door de politie tegen inheemse Adivasi-vrouwen. De autoriteiten pakten hem daarvoor op. Hij kan tien jaar cel krijgen.

China

In oktober 2015 pakten de Chinese autoriteiten Tang Zhishun en Xing Qingxian op toen ze de zoon van een vastgezette advocaat hielpen China te ontvluchten. De twee mannen verdwenen lange tijd.

Gelukkig ook weer goed nieuws

De Syrische vluchteling Fadi Mansour is op 11 juni met zijn familie in Melbourne (Australië) herenigd. Mansour werd sinds 19 maart in het Turkse Adana vastgehouden. Daarvoor had hij al meer dan een jaar onder onmenselijke omstandigheden vastgezeten op het vliegveld van Istanbul.
 
De Gay Pride in de Oekraïense hoofdstad Kiev vreedzaam is verlopen dankzij grootschalige politiebescherming. In tegenstelling tot eerdere jaren kwamen de autoriteiten deze keer hun verplichting na om het recht om te demonstreren te beschermen. Dit is een belangrijke stap bij het tegengaan van discriminatie van homo’s, lesbiennes, transgenders, biseksuelen en interseksuelen.
 
terug