Januari 2017: Turkije en Indonesië Januari 2017: Turkije en Indonesië

Turkije

De Turkse autoriteiten hebben op 22 november de sluiting bevolen van 375 ngo’s, waaronder enkele prominente mensenrechtenorganisaties. Dit gebeurde onder voorwendsel van de noodtoestand. De bezittingen van de organisaties zijn vanaf nu eigendom van de staat.
Meer informatie

Indonesië

Papoea-activist Steven Itlay en dertien anderen verzamelden zich op 6 april 2016 bij een kerk om samen te bidden en geweldloos te demonstreren voor een onafhankelijk West-Papua. De autoriteiten pakten hem op en veroordeelden hem voor ‘opruiing’.
Meer informatie

Goed nieuws

Rusland

De Russische milieuactivist Yevgeny Vitishko werd in 2014 opgepakt, een dag voordat de Olympische vlam aankwam in Sotsji. Hij kwam op 22 december 2015 vrij, precies een jaar geleden. Hij vertelt over de invloed die de vele brieven die hij ontving op hem hadden.

China/Tibet

Op 4 december kwam de Tibetaanse Dolma Tso vrij. Ze heeft drie jaar in de gevangenis gezeten. Dolma Tso was opgepakt nadat ze het lichaam van haar buurman, die zichzelf in brand had gestoken, in een auto tilde. Daarop werd ze van moord beschuldigd.

 
terug