‘Stille’ film met orgelbegeleiding ‘The Phantom of the Opera’ ‘Stille’ film met orgelbegeleiding ‘The Phantom of the Opera’
Op zaterdag 19 maart wordt om 15.00 uur in de Bethelkerk in Vlaardingen de zwart-wit film ‘The Phantom of the Opera’ uit 1925 vertoond. Deze ‘stomme’ film, tegenwoordig ook wel ‘stille’ film genoemd, die ongeveer anderhalf duurt, wordt muzikaal begeleid door de bekende Rotterdamse stads- en Doelenorgel organist Geert Bierling (zie foto). Het begeleiden van ‘stomme’ of ‘stille’ (zoals ze tegenwoordig genoemd worden) films, is één van zijn specialiteiten.

Deze filmmiddag is een co-productie van De Windwijzer en protestantse wijkgemeente Ambacht-Oost. Zij bieden u de gelegenheid om een unieke vertoning van deze mooie oude zwart-wit film met instrumentale begeleiding te zien.

De film vertelt het verhaal van een gemaskerde figuur die in de donkere kelders van het Parijse operagebouw woont, en angst inboezemt op iedereen die er komt. Hij wordt waanzinnig verliefd op een onschuldige, jonge zangeres, Christine, en wijdt al zijn tijd aan haar om een grote ster van haar te maken.

U kunt zich voor de film aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.

Toegang: € 7,50 incl. thee- of koffie.


Plaats en tijd:
De Bethelkerk bevindt zich aan de Burgemeester Verkadesingel 26 in Vlaardingen.
De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.
 
 
terug