Groot Vlaardings Dictee gewonnen door het Voedselbankteam!

Groot Vlaardings Dictee gewonnen door het Voedselbankteam!

Op 15 november werd het Groot Vlaardings Dictee gehouden. Het was georganiseerd door de Rotary Club Vlaardingen. Het dictee werd voorgedragen door Lévi Weemoedt, bekend Vlaardings dichter/schrijver.


Ook de Voedselbank zelf deed mee met een team, dat was samengesteld uit o.a.vrijwilligers van de Voedselbank,  leiding van Protestantse jeugdclubs, leden van de Spring Foundation en nog een aantal enthousiaste meeschrijvers. Het dictee was bijzonder pittig, geschreven door een 80-jarige dame, de moeder van de organisator en Neerlandica.

 

Opbrengst voor de VoedselbankEr deden zo’n 12 teams mee en toen de uitslag bekend werd bleek het Voedselbankteam zelfs de minste fouten te hebben gemaakt en dus winnaar! Totaal onverwacht mag ik wel zeggen.


Bovendien bracht de hele actie ook nog eens 12.500 euro in het laatje. Dit bedrag ging naar de Stichting Vrienden van de Voedselbank.
Alle mensen die ons hebben gesponsord met een groot of kleiner bedrag: heel hartelijk bedankt daarvoor! Het komt erg goed terecht.


 

terug