Jeugdwerk > Vanuit de GVO les 2019/2020 Jeugdwerk > Vanuit de GVO les 2019/2020

Veel leerlingen deden dit jaar mee met de GVO lessen op de openbare basisscholen. Allerlei onderwerpen kwamen in deze lessen voorbij en de leerlingen konden hun hart ophalen met verhalen, knutsels, goede gesprekken en spellen.

In de herfst van dit schooljaar kwamen er gasten  langs om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat ze doen en met kerst gaven de leerlingen een presentatie over het ontstaan van de kerststal aan hun groot/ouders en medeleerlingen. Daarna werd het tijd voor nieuwe plannen met deze leuke groepen leerlingen. Maar daar kwam een spelbreker tussen, corona. Ik mocht als gastdocent niet meer in de scholen komen en mooie plannen zoals de presentatie door de leerlingen aan leden van de Bethelkerk en kerkbezoeken werden geannuleerd.

Een plan werd gelukkig niet gedwarsboomd. In de afgelopen week is er op een paar scholen een minilesje gepland om afscheid te kunnen nemen van de leerlingen van groep 8. Ze kregen een certificaat, de GVO-map waarin ze het hele jaar gewerkt hebben, de brief die ze in januari aan zichzelf schreven en een levenslijn met vier kleuren: Wit voor henzelf, rood voor de liefde van God, groen voor de natuur en blauw voor de familie, waar ze knopen in kunnen leggen die de kruispunten in hun leven aangeven. Van de PKN Vlaardingen kregen ze tenslotte een mooie stripbijbel als afscheidscadeau, waar ze gelijk in begonnen te lezen. Dat is ieder jaar een prachtig afscheidscadeau.

Ik kijk terug op een fijn schooljaar. Volgend jaar hoop ik weer GVO les te kunnen geven aan nieuwe groepen.

Hartelijke groeten,
Carla van Ee

 
terug