Twee avonden kerkmuziek in het najaar Twee avonden kerkmuziek in het najaar
In het komende najaar zullen in de Bethelkerk twee avonden plaatsvinden waarin het kerklied centraal staat en waarin de bezoekers een belangrijk aandeel zullen hebben door het zingen van de liederen.De eerste avond op donderdag 11 oktober staat onder leiding van Dr. Arie Eikelboom en heeft als thema ‘Pelgrimsliederen'. Pelgrimsliederen zijn liederen van en voor mensen ‘onderweg’. Door de eeuwen heen en tot in deze tijd zijn er vele geschreven en geliefd geworden bij de gelovigen.
De tocht van het joodse volk naar het beloofde land is daarbij nog altijd een icoon voor de geloofsweg.
Arie Eikelboom is kerkmusicus en gespecialiseerd in de hymnologie (de wetenschap van christelijke hymnes). In 2007 promoveerde hij aan de Rijks Universiteit Groningen tot doctor in de Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen op het proefschrift: ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227 van Johann Sebastian Bach.
In Vlaardingen had hij 15 jaar de algehele leiding bij de uitvoering van de Bachcantates in de Grote Kerk.
Bij zijn lezing zullen veel pelgrimsliederen uit de traditie en uit de laatste tijd toegelicht en vooral gezongen worden.

De tweede avond op donderdag 15 november is onder leiding van Sytze de Vries met als thema 'Het liefste lied van overzee'.
Engelse kerkliederen zingen met Nederlandse tekst. Dat kunnen we nu doen dankzij twee bundels met tientallen van de bekendste liederen ‘van overzee’.
De onweerstaanbare melodieën zijn in het Nederlandse taalgebied bekend door het tv-programma Songs of Praise.
Sytze de Vries, theoloog, dichter en schrijver, vertaalde de Engelse teksten of schreef er een nieuwe Nederlandse tekst voor.
De kracht van de Engelse melodie gecombineerd met poëzie in moedertaal nodigt uit tot vreugdevol en hooggestemd zingen.
Op deze avond zal Sytze de Vries ons verder inleiden in deze liederen.

Beide avonden beloven boeiende muzikale avonden te worden onder leiding van twee inspirerende deskundigen en met alle aanwezigen als uitvoerende zangers.
Van harte welkom!

Locatie: Bethelkerk, Burgemeester Verkadesingel 26
Data: Donderdag 11 oktober en donderdag 15 november
Tijd: 20.00 uur

Informatie bij:
- ds. Guus A.V. Fröberg
  (predikant@ambachtoost.nl, 0104348433)
- Hans Treurniet
  (hans.treurniet@xs4all.nl, 0104750757)
terug