Kerstacties voor de Voedselbank Kerstacties voor de Voedselbank

Op 13 en 14 december 2012 werd er een grote actie voor de Voedselbank Vlaardingen gehouden bij alle 3 fialen van Albert Heijn in Vlaardingen.

Klanten van Albert Heijn konden houdbare producten in hun winkelwagentje doen, afrekenen bij de kassa en inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank. Krat na krat werd op die manier gevuld en alle Vlaardingers bleken heel gul te zijn voor hun minder draagkrachtige stadgenoten. Er werden zo’n 200 kratten ingezameld, wat al onze verwachtingen overtrof.

Ook in december werden er spullen ingezameld door Careyn. Dat gebeurde in de wijkcentra waar Careyn gevestigd is, maar er werden ook spullen ingezameld bij de supermarkten Hoogvliet en C1000. Ook daar werden alle verwachtingen overtroffen.
Wat kwam er verder langs in die drukke decembermaand?

De Spring Foundation zorgde ervoor dat er weer veel kindertjes van voedselbankgezinnen werden bezocht door Sinterklaas, Lucascooking bezorgde diezelfde kinderen een onvergetelijke Pietenmiddag, en ook was er nog een Sinterklaasmusical in het Groen.

We werden verrast door Unilever en de Rotary Club met een 400-tal kerstpakketten, door de Jozef MAVO, waarvan de leerlingen ook kerstpakketjes gemaakt hadden, en door een fruithandelaar die met 60 kisten sinaasappels op de stoep stond.
Het was een hele toer om alles op tijd te verwerken, maar het grootste deel van de kerstattenties is voor Kerst bij iedereen terecht gekomen. De ingezamelde produkten zullen de kokmende weken bij de pakketten worden gevoegd.

Al met al is het een prachtige decembermaand geworden, waarin veel is gedacht aan de medemens
 

terug