NOKkiebeurzen NOKkiebeurzen

Elk jaar wordt op de eerste of tweede zaterdag van april en oktober een kinderbeurs gehouden. Voortgekomen uit een activiteit van de Nieuwe OosterKerk (NOK) wordt deze rommelmarkt de 'NOKkie-beurs' genoemd.
Tussen 9.00 en 12.00 uur kan iedereen terecht, ook worden er meestal nog een aantal andere activiteiten georganiseerd. In de week voorafgaand aan de beurs, kunnen er spullen en kinderkleding worden ingeleverd. Dit wordt dan allemaal gesorteerd en uitgestald. De opbrengst van de verkoop is altijd bestemd voor een goed doel.

NOKkiebeurs 2011
De najaarseditie van de Nokkie-beurs in 2011 werd gehouden op 1 oktober.


 
Verslag NOKkiebeurs 2010
Deze rommelmarkt vond opnieuw plaats in de Oosterkerk aan de Schiedamseweg, die inmiddels verbouwd is en waar nu het diaconaal-missionair centrum De Windwijzer gevestigd is.

Zaterdag 9 oktober verkochten we in De Windwijzer weer een heleboel kinderkleren, autozitjes, speelgoed en fietsjes. De voorbereidingen en de verkoop liepen gesmeerd en het was heerlijk dat we, ook na afloop, weer op zo veel vrijwilligers konden rekenen. Iedereen super bedankt voor de inzet!

De opbrengst van de beurs was € 2.193,-- en daar komt nog € 157,30 bij van de verkoop van jam door Kees en Ellen Haas. We weten zeker dat we de Stichting Oranje Kastanje hier heel blij mee maken. Een mooi startkapitaal voor het opzetten van een consultatiebureau in de Oekraïne door de huisarts Paul Kolesnyk, die overigens per mail al heel blij gereageerd heeft.

Winst was natuurlijk ook dat deze eerste keer na de verbouwing heel gezellig verliep en dat onze trouwe klanten gewoon blijven komen. Er waren veel complimenten voor de vernieuwde zaal. Prima sfeer. Het was een mooie doorstart! Op naar de tweede zaterdag in april!

Carina Kal en Lianne van Rijn

terug