Vlaardingen steunt Oekraïne Vlaardingen steunt Oekraïne
Op donderdag 3 maart wordt er om 17.00 uur een wake gehouden bij het Geuzenmonument.
Tijdens deze bijeenkomst kunnen Vlaardingers hun steun betuigen aan de inwoners van Oekraïne. Verschillende sprekers zullen kort het woord voeren. Onder hen vertegenwoordigers van de kerken, moskee en de PAX Ambassade van Vrede. Ook voormalig ambassadeur Robert Serry en Oekraïne-deskundige Ben van Dorp zullen de aanwezigen toespreken. Er is de mogelijkheid om bij het monument (bij voorkeur gele en blauwe) bloemen neer te leggen.

Oproep om te doneren
Sinds de inval vanuit Rusland zijn er in Oekraïne veel slachtoffers gevallen. Veel mensen leven in onrust en velen van hen zijn op de vlucht. Er is met name een grote vraag aan medische hulpmiddelen. Daarom wordt er de oproep gedaan om geld en spullen te doneren aan de Vlaardingse hulporganisatie Spoetnik. Meer informatie daarover is te vinden op spoetnik.nl.
Spoetnik heeft al bijna dertig jaar ervaring met het vanuit Vlaardingen inzamelen en leveren van hulpgoederen aan Oekraïne.

De verschillende organiserende Vlaardingse organisaties nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de publieke steunbijeenkomst op 3 maart. Het Geuzenmoment bevindt zich aan de Markt tegenover het stadhuis en de Grote Kerk.
 
 

 
 
 
 
terug