Visite uit de kerk Visite uit de kerk
Op donderdag 15 november hebben de leerlingen, die de GVO les volgen op het Breinpaleis, op een bijzondere manier het Sint Maartensfeest gevierd.
Bij het Sint Maartensfeest wordt teruggedacht aan de soldaat die zijn mantel deelde met een arme bede- laar. Dat deed hij vrijwillig.

Om de leerlingen meer te weten te laten komen over vrijwilligerswerk, nodigden we een gast uit: Siep Sterrenburg. Zij vertelde over het Roosevelthuis in Doorn, waar zij ieder jaar als vrijwilliger mee naar toe gaat om mensen met een beperking een fijne vakantie te bezorgen. Daar wordt gefietst, lekker gegeten, gezongen, gevierd, geknutseld, gesnoept… en nog veel meer. Omdat Siep heel vaak knutselt met de mensen had ze voor de kinderen ook een knutselwerkje bedacht: ze maakte heuse engeltjes met ze. Die mochten verpakt mee naar huis, voorzien van een houten label waarop ‘kanjer’ stond.

Maar de leerlingen vonden haar ook een kanjer en gaven haar ook een cadeautje mee: Mooie zelfgemaakte kaarten, die Siep aan andere vrijwilligers kan uitdelen, en van iedere leerling kreeg zij een mooie bloem.
Wat een fijne les!
Groeten,
Carla van Ee
GVO docent
 
terug