WELKOM WELKOM
Van harte welkom op de website van de wijkgemeente Ambacht-Oost!   

Ambacht-Oost is één van de vier wijk-gemeenten van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen. 
Onze wijk omvat Vlaardinger-Ambacht, Babberspolder en de Oostwijk.
Lees verder bij Over Ons over WIE WIJ ZIJN

Wekelijks plaatsen we het wijkbericht, de liturgie en de preek (audio)

 

ONZE KERK
Ons kerkgebouw is de Bethelkerk, aan de Burgemeester Verkadesingel 26.
We hebben onze uit 1939 daterende kerk in 2010-2011 grondig vernieuwd. Het kerkinterieur is licht,stijlvol en flexibel. We hebben een ontmoetingsruimte gecreëerd met een grote glazen wand, symbool van transparantie en toegankelijkheid, openheid en gastvrijheid voor iedereen.

 

ONS MOTTO & JAARTHEMA
Ons motto is: 'Met vertrouwen in elkaar en met enthousiasme vanuit ons geloof, willen we ons aan elkaar verbinden en samen een mooie toekomst tegemoet gaan, met aandacht voor jong en oud, voor vernieuwing en tradities.’

We zijn een actieve, open wijkgemeente, met ruimte voor verschillende geloofsopvattingen en manieren van geloven.

We zijn een zorgzame kerk, we willen een zorgzame kerk zijn. ‘Zorgen voor elkaar betekent zorgen voor iedereen’.

Jaarthema 2021-2022: 'Van U is de toekomst'
Het jaarthema  van Ambacht-Oost  is ‘Van U is de toekomst’. Daarbij sluiten we aan bij het jaarthema van de landelijke kerk.We leven in een buitengewoon onzekere tijd waarin alles op losse schroeven lijkt te staan. Midden in deze tijd lanceert de Protestantse Kerk een nieuw jaarthema, ‘Van U is de toekomst’. Dit thema staat centraal op de Startzondag én het seizoen dat daarop volgt. Kern van het jaarthema: Jouw kijk op de toekomst bepaalt hoe je nu in het leven staat.

We hebben een verwarrende periode achter de rug van Lock-downs, vaccinaties, protesten en soms heftige discussies. Een periode ook van verdriet waarin we mensen verloren door de COVID-19 of waarin mensen een lange weg van herstel moeten gaan. Toch durven we weer voorzichtig vooruit te kijken. Want er staat veel op het spel.
We worden geconfronteerd met belangrijke vraagstukken die ons allemaal en bovenal de komende generaties raken: de klimaatcrisis, de tweedeling van de samen-leving, de toeslagenaffaire en alles wat daarmee samen-hangt. Dit zijn geen zaken die we kunnen negeren.
Het is onze toekomst. Maar ook: ‘Van U is de toekomst’. Van U is de toekomst! Dat klinkt alsof we de toekomst uit handen geven, maar laten gebeuren, stil maar wacht maar…’.
We verwachten een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, een wereld van vrede en recht. Vanuit die verwachting leven we in het heden, waarin de toekomst nog een spannende vraag is, en waarin we één ding zeker weten: de toekomst is aan Hem die is, die was en die komt. Vanuit die verwachting willen we leven, aan die toekomst willen we met hoofd, hart en handen meewerken.
Ook als kerken, ook als kerken in Vlaardingen, ook als Bethelkerkgemeente.

Ds. Guus A.V. Fröberg
terug